Menu
Punten

Ingrediënten

+

Stamppot:

  • kruimige kokende aardappels, geschild 1.2 kg
  • boerenkool, gesneden 400.0 g
  • volle melk 3.0 dl
  • roomboter 150.0 g
  • gefruite sjalot met spek 35.0 g
  • zout,peper en nootmuskaat

Gehaktballetjes:

Garnituur:

  • gerookt spek 150.0 g

Opmaak:


Op iedere menukaart bevinden zich “best sellers”. Wij hebben een top 10 samengesteld van de beste hardlopers. Dit is typisch zo’n gerecht dat niet op de menukaart mag ontbreken.

...

Bereiding

  1. Stamppot:

    Breng de aardappels met wat zout aan de kook.
    Voeg na ca. 5 minuten de boerenkool toe.
    Giet de aardappels af en stamp het geheel met een stevige garde.
    Breng de melk met de boter en de sjalot en spek aan de kook en voeg dit toe.
    Breng de stamppot op smaak.
  2. Gehaktballetjes:

    Breng een halve liter water aan de kook en voeg al roerend het vleesjuspoeder toe.
    Kook de jus gedurende 5 minuten rustig door.
    Meng het lamsgehakt met de knoflook, paprika, komijn, kaneel, zout, peper en eiwit en eventueel wat broodkruim.
    Verdeel het aangemaakte gehakt in dertig porties en rol mooie ronde balletjes.
    Bak ze vervolgens in de boter bruin en voeg ze aan de jus toe.
  3. Garnituur:

    Snijd het spek en bak het uit in een koekenpan.

  4. Opmaak:

    Verdeel de stamppot over de borden en schep de gehaktballetjes met jus erbij.
    Maak het geheel af met het gebakken spek, Amsterdamse uitjes, kale en de gebakken uitjes.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu