Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

Ingrediënten

+

Stamppot:

  • kruimige kokende aardappels, geschild 1.2 kg
  • boerenkool, gesneden 400 g
  • volle melk 3 dl
  • roomboter 150 g
  • Knorr Primerba Gefruite Ui met Spek 340g
    Knorr Primerba Gefruite Ui met Spek 340g
    35 g
    Knorr Primerba Gefruite Ui met Spek 340g is aan je winkelwagen toegevoegd
  • zout,peper en nootmuskaat

Gehaktballetjes:

  • Knorr Vleesjus Poeder opbrengst 26L
    Knorr Vleesjus Poeder opbrengst 26L
    28 g
    Knorr Vleesjus Poeder opbrengst 26L is aan je winkelwagen toegevoegd
  • Lamsgehakt 1 kg
  • Knorr Professional Knoflook Puree 750g
    Knorr Professional Knoflook Puree 750g
    10 g
    Knorr Professional Knoflook Puree 750g is aan je winkelwagen toegevoegd
  • Knorr Professional Paprika Puree 750g
    Knorr Professional Paprika Puree 750g
    10 g
    Knorr Professional Paprika Puree 750g is aan je winkelwagen toegevoegd
  • Komijnzaad gemalen 4 g
  • kaneelpoeder 2 g
  • zout en peper
  • eiwit 30 g
  • broodkruim
  • Phase Professional met natuurlijke botersmaak 3,7L

Garnituur:

  • gerookt spek 150 g

Opmaak:

  • Amsterdamse uitjes 150 g
  • baby kale 100 g
  • Conimex Gebakken Uitjes 400g
    Conimex Gebakken Uitjes 400g
    50 g
    Conimex Gebakken Uitjes 400g is aan je winkelwagen toegevoegd

Bereiding

  1. Stamppot:

    Breng de aardappels met wat zout aan de kook. Voeg na ca. 5 minuten de boerenkool toe. Giet de aardappels af en stamp het geheel met een stevige garde. Breng de melk met de boter en de Primerba aan de kook en voeg dit toe. Breng de stamppot op smaak.
  2. Gehaktballetjes:

    Breng een halve liter water aan de kook en voeg al roerend het vleesjuspoeder toe. Kook de jus gedurende 5 minuten rustig door. Meng het lamsgehakt met de knoflook, paprika, komijn, kaneel, zout, peper en eiwit en eventueel wat broodkruim. Verdeel het aangemaakte gehakt in dertig porties en rol mooie ronde balletjes. Bak ze vervolgens in de Phase bruin en voeg ze aan de jus toe.
  3. Garnituur:

    Snijd het spek en bak het uit in een koekenpan.

  4. Opmaak:

    Verdeel de stamppot over de borden en schep de gehaktballetjes met jus erbij. Maak het geheel af met het gebakken spek, Amsterdamse uitjes, kale en de gebakken uitjes.