Krokant speenvarken zwarte knoflookjus asperges en vadouvan
De zwarte gefermenteerde knoflook, geeft niet alleen een zachte knoflook smaak maar ook nog eens lichte accenten van soja. De knoflook combineert dan ook heel mooi bij het delicate jonge speenvarken en het "witte goud".

Ingrediënten
Krokant speenvarken zwarte knoflookjus asperges en vadouvan
speenvarken
Saus

Jus

Garnituur
Opmaak
speenvarken
-
buikspek 1.0 kg
-
steranijs 2.0 st
-
hoisinsaus 60.0 g
-
gembersiroop 40.0 g
-
honing 20.0 g
-
soja saus 35.0 g
-
zoete chili saus 35.0 g
Saus
-
sinaasappelsap 0.5 dl
-
gemberpuree 3.0 g
-
vadouvan, gemalen 1.5 g
Jus
-
zwarte knoflook 10.0 teentjes
Garnituur
-
asperges, gekookt 30.0 st
-
tuinboontjes 300.0 g
Opmaak
-
krokante quinoa
-
asanga cress 1.0 bakje
Bereiding
-
speenvarken
Snijd het zwoerd van het buikspek en kneus de steranijs. Meng de Hoy sin saus samen met de gembersiroop, honing, soja, chilisaus en de steranijs Doe alle ingrediënten in een kookzak en trek dit vacuüm. Gaar het spek in de combi steamer op 90°C gedurende 2,5 uur. Haal het spek uit ze zak en bewaar wat van het kookvocht. Snijd het spek in tien gelijke porties en bak deze rustig krokant in een pan of op de planca. -
Saus
Breng het sinaasappelsap samen met twee deciliter water aan de kook. Voeg de gember, vadouvan en het sauspoeder toe en kook het geheel rustige door. Passeer de saus, giet deze in een siphon en zet deze onder druk met twee patronen. -
Jus
Verwarm de kalfsjus met wat van het buikspek kookvocht. Snijd de zwarte knoflook fijn en voeg deze aan de kalfsjus toe.
-
Garnituur
Verwarm de asperges en de tuinboontjes. -
Opmaak
Serveer het spek met de asperges, tuinboontjes, knoflookjus en het schuim van vadouvan. Bestrooi met krokante quinoa en garneer met asanga cress.