Menu
Punten

Ingrediënten

+

Krab

Pompoen

  • flespompoen 1.0 st
  • zout

Opmaak

  • kaaskletskopjes 10.0 st
  • Mesclunsla 100.0 g
  • olijfolie 30.0 ml
  • geroosterde pompoenpitten 20.0 g

Gebruik voor dit recept flespompoenen. Deze pompoensoort leent zich zeer goed qua vorm om plakken van te snijden. Van de afsnijdsels maken we een mooie mayonaise.

...

Bereiding

  1. Krab

    Knip de krabpoten netjes open en maak ze schoon. Maak het krabvlees aan met wat van de vinaigrette en was de spinazie.
  2. Pompoen

    Schil de pompoen en snijd deze in veertig dunne plakken. Kook de afsnijdsels van de pompoen in water met wat zout. Pureer het geheel en maak aan met wat mayonaise. Blancheer de plakken kort en laat ze uitlekken op een doek. Beleg ze vervolgens met een blaadje spinazie en aangemaakte krab. Rol het geheel mooi op en verdeel ze over de borden.
  3. Opmaak

    Maak de mesclun aan met de rest van de vinaigrette. Verdeel de kaaskletskoppen met daarop wat mesclun. Maak het geheel af met de pompoenmayonaise, olijfolie en de pompoenpitten.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu