Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Soep

  • aardappels 250 g
  • prei 250 g
  • water 1 l

Garnituur

  • koningskrab, poot 1 st
  • kruiden, divers (klaverzuring, bronzenvenkel, Oost-Indische kers, waterkers)

Opmaak

  • citroenolie 10 g
  1. Soep

    Schil en was de aardappels en snijd ze in grove stukken. Maak de prei schoon en snijd deze in grove stukken. Breng het water aan de kook en voeg de bouillon gelei en de roomkaas toe. Voeg de gesneden aardappel en prei toe. Breng de soep opnieuw aan de kook en draai het vuur lager. Kook de soep voor tenminste 15 minuten tot de aardappels gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Koel de soep terug.
  2. Garnituur

    Maak de spinkrab schoon en snijd het krabvlees in mooi stukjes. Pluk de kruiden.
  3. Opmaak

    Schep de soep in de borden. Verdeel de stukjes spinkrabvlees en maak het geheel af met de kruiden en wat druppels citroenolie.
+