Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Knolselderij

  • knolselderij 1.0 st
  • water 5.0 l
  • boter 150.0 g

Mole

  • zonnebloemolie 10.0 g
  • Chili flakes 0.5 g
  • Zwolsche stoof kruiden 0.5 g
  • PX sherry 1.0 dl
  • pure chocolade 80% 50.0 g
  1. Knolselderij

    Was de knolselderij goed.Maak de groentebouillon en kook hierin de knolselderij gedurende 1 uur.Laat de knol afkoelen in de bouillon.Doe de boter in een braadpan en laat deze smelten.Braad de knolselderij in de oven gedurende 1,5 uur op 170°C.Arroseer de knol regelmatig met de boter.Haal de knol uit de oven en snijd hem in parten.
  2. Mole

    Verwarm de olie en voeg de gember, chili flakes en de Zwolse kruiden toe.Blus af met de PX sherry en voeg de demi glace toe.Breng het geheel rustig aan de kook en roer de chocolade erdoor.
  3. Opmaak

    Verdeel de knolselderij over de borden en spuit er kleine dopjes gembergel op.Garneer met de klaverzuring en maak het geheel af met de saus.Eventueel verrijken met gemalen koffie/cacao.