Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Pasteideeg

  • bloem 560 g
  • boter 225 g
  • zout
  • eidooier 130 g
  • koud water 90 ml

Vulling

  • kalfsvlees 300 g
  • varkensvlees 200 g
  • kippendijvlees 250 g
  • vers vet spek 150 g
  • kipfilet 100 g
  • scharrel eieren 2 st
  • Blue Band Professioneel Classique Ongezoet 2 dl
  • sjalotjes, fijngesneden 60 g
  • boerenachterham 75 blokjes
  • ossentong, brunoise 75 g
  • cognac 1 dl
  • zout en peper

Saus

  • sjalot 2 st
  • champignons 100 g
  • madera 0.5 dl
  • truffeljus 0.5 dl
  1. Pasteideeg

    Meng de bloem met de boter en het zout.
    Voeg de eidooier en het water toe.
    Laat het deeg tenminste 1 uur rusten
  2. Vulling

    Draai van het kalfsvlees, varkensvlees, kippendijen, vetspek en de kipfilet grof gehakt.
    Roer het ei samen met de Blue Band los en vermeng dit met het gehakt.
    Meng de sjalotjes, ham en de ossentong erdoor en breng op smaak met cognac, zout en peper.
  3. Pastei

    Rol het deeg uit op 0,5 cm dikte.
    Bekleed de tien ingevette vormpjes ermee.
    Verdeel de vulling en dek het geheel met een plakje deeg af.
    Bestrijk met ei en bak af op 160ºC gedurende ca. 35 minuten naar gelang de grootte van de pasteitjes.
  4. Saus

    Snijd de sjalotjes en de champignons fijn en zweet beide aan in wat Phase.
    Blus het geheel af met de Madera.
    Voeg de kippenjus en de truffeljus toe en laat het geheel iets reduceren.
    Passeer de jus en voeg eventueel wat fijngesneden truffel toe.
+