Hutspot met pittige speklapppen
Deze recepten zijn speciaal ontwikkeld en geschreven voor traiteurs. Er is rekening gehouden met de vraag van de klant, bereiding en presentatie. Maar ze kunnen natuurlijk inspiratie zijn voor alle chefs.

Ingrediënten
Hutspot met pittige speklapppen
Hutspot

Speklappen
Jus
Hutspot
-
winterwortel, in blokjes 1125.0 g
-
uien, blokjes 1125.0 g
-
gerookt spek, blokjes 150.0 g
-
Knorr 1-2-3 Koude Basis Aardappelpuree voor Stamppot 3x3,1kg 314.0 g
-
koud water 1.2 l
-
geklaarde boter 25.0 g
Speklappen
-
speklappen 1.5 kg
-
geklaarde boter
Jus
-
water 5.0 dl
-
KNORR Basis voor Jus 1,316 kg 30.0 g
-
gefruite sjalot met spek 35.0 g
Bereiding
-
Hutspot
Kook de wortel en ui blokjes in water met wat zout gaar.
Koel het geheel snel en goed terug.
Bak de spekreepjes krokant en koel ze daarna terug.
Meng de groenten samen met de spekreepjes, aardappelpureepoeder, water, boter en de fond.
Rustig en goed mengen
Laat het geheel tenminste 15 minuten rusten. -
Speklappen
Kruid de speklappen met zout en peper en bak ze aan beide kanten inde boterbruin.
Voeg op het laatste moment de zoet chili saus toe en glaceer het vlees kort. -
Jus
Breng het water aan de kook en voeg de vleesjuspoeder alroerend toe.
Voeg de gefruite sjalot en spek toe en kook de jus ca. 5 minuten door.
Koel de jus terug. -
Opmaak
Presenteer de stamppot met extra gebakken spekjes en de vleesjus.