Menu
Punten

Ingrediënten

+

Hutspot

  • winterwortel, in blokjes 1125.0 g
  • uien, blokjes 1125.0 g
  • gerookt spek, blokjes 150.0 g
  • Knorr 1-2-3 Koude Basis Aardappelpuree voor Stamppot 3x3,1kg 314.0 g
  • koud water 1.2 l
  • geklaarde boter 25.0 g

Speklappen

  • speklappen 1.5 kg
  • geklaarde boter

Jus

  • water 5.0 dl
  • KNORR Basis voor Jus 1,316 kg 30.0 g
  • gefruite sjalot met spek 35.0 g

Deze recepten zijn speciaal ontwikkeld en geschreven voor traiteurs. Er is rekening gehouden met de vraag van de klant, bereiding en presentatie. Maar ze kunnen natuurlijk inspiratie zijn voor alle chefs.

...

Bereiding

  1. Hutspot

    Kook de wortel en ui blokjes in water met wat zout gaar.
    Koel het geheel snel en goed terug.
    Bak de spekreepjes krokant en koel ze daarna terug.
    Meng de groenten samen met de spekreepjes, aardappelpureepoeder, water, boter en de fond.
    Rustig en goed mengen
    Laat het geheel tenminste 15 minuten rusten.

  2. Speklappen

    Kruid de speklappen met zout en peper en bak ze aan beide kanten inde boterbruin.
    Voeg op het laatste moment de zoet chili saus toe en glaceer het vlees kort.
  3. Jus

    Breng het water aan de kook en voeg de vleesjuspoeder alroerend toe.
    Voeg de gefruite sjalot en spek toe en kook de jus ca. 5 minuten door.
    Koel de jus terug.
  4. Opmaak

    Presenteer de stamppot met extra gebakken spekjes en de vleesjus.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu