Menu
Punten

Ingrediënten

+

Hert

  • hertenfilet 800.0 g
  • zout en peper
  • boter, geklaarde 30.0 g

Saus

Knoflooksaus

  • zwarte knoflook puree 25.0 g
  • sojasaus 12.0 g

Kool

Bereiding

  1. Hert

    • Kruid het hertfilet met zout en peper en braad het in de geklaarde boter naar gewenste gaarheid.
    • Laat het vlees rusten en snijd het vervolgens in mooie plakken.
  2. Saus

    • Stoof de sjalotjes samen met de knoflook en de tijm in de boter.
    • Voeg de honing toe en blus af met de azijn.
    • Voeg de kalfsfond toe en reduceer het geheel.
    • Passeer de saus en breng op smaak met de soja saus.
  3. Knoflooksaus

    • Meng de knoflookpuree met de sojasaus en de vegan mayo.
  4. Kool

    • Droog 40 gram van de boerenkool op 700 watt in de magnetron.
    • Wrijf de gedroogde boerenkool door een bolzeef.
    • Frituur de rest van de gesneden boerenkool krokant in wat olie.
    • Maak de kool schoon en houd 10 mooie bladeren apart.
    • Snijd voorzichtig de nerven weg en blancheer de bladeren kort in gezouten water.
    • Steek ze met een grote ronde steker van 14 cm uit.Snijd de rest van de kool in julienne.
    • Zet de julienne aan in wat boter en breng het geheel op smaak met zout & peper.
    • Snijd de oesterzwammen in reepjes en bak ze in de rest van de boter.
    • Voeg de Roast Umami toe, kruid ze met zout en peper en bak ze mooi bruin.
    • Verdeel wat knoflooksaus op de koolbladeren en daarop de kooljulienne, oesterzwammen en vouw ze dicht.
    • Spuit de rest van de knoflooksaus op de kool en verdeel hierop de gefrituurde boerenkool.
    • Bestrooi met het boerenkoolpoeder en garneer met een krokant takje.
  5. Opmaak

    • Verdeel het vlees samen met de kool over de borden en schep de saus erbij.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu