Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Asperges:

  • aa asperges 22.22 st
  • olijfolie met citroen 20.0 g
  • zout 3.0 g
  • suiker 5.0 g
  • groene asperges 20.0 st

Uien:

  • Zoete uien 10.0 st
  • boter 30.0 g
  • zout en peper

Griet:

  • grietfilet 700.0 g
  • boter, geklaarde 30.0 g

Saus:

  • bieslook olie 5.0 dl

Opmaak:

  • Klaverzuring 1.0 bakje
  1. Asperges:

    Schil de witte asperges en doe ze in een passende vacuümzak.
    Voeg de olijfolie, suiker en het zout toe en trek het geheel vacuüm.
    Kook de asperges op 92˚C ca. 18 a 20 minuten in de combi steamer.
    Haal de asperges uit het vacuüm en portioneer ze.
    Schil de groene asperges en blancheer ze in water met wat zout.
    Brand de asperges met behulp van een brander af.
  2. Uien:

    Verpak de uien in aluminiumfolie en pof ze in de oven gedurende ca. 45 minuten op 175°C. Laat ze afkoelen.
    Pel en halveer de uien, kruid ze met zout en peper en bak ze vervolgens nog even kort op de snijkant in wat boter.
  3. Griet:

    Portioneer de grietfilet en bak de griet in de geklaarde boter aan beide kanten bruin.
    Kruid de griet met zout en peper.
  4. Saus:

    Breng 1 dl water aan de kook en voeg de geconcentreerde visbouillon toe.
    Voeg de witte wijnsaus toe en breng de saus aan de kook.
    Roer voor het afmaken de bieslookolie door de witte wijn saus.
  5. Opmaak:

    Verdeel de gebakken griet samen met de gebrande asperges en de uitjes over de borden.
    Giet de saus erbij en garneer met wat klaverzuring.