Menu
Punten

Ingrediënten

+

Sous vide

 • gevogelte merguez worstjes 6.0 st
 • parelhoenfilet 10.0 st
 • zout en peper

Saus

Garnituur


Deze Franse jacht saus was oorspronkelijk bedoelt als begeleider van taai, klein en oud wild. Tegenwoordig weten we wel beter en serveren de saus bij deze malse parelhoenfilet.

...

Bereiding

 1. Sous vide

  Haal het vel van de worsten en verdeel het gehakt onder de huid van de filets, kruid ze met peper en zout en trek los van elkaar vacuüm. Gaar ze in 40 min. op 68°C in de stoomoven. Koel daarna snel terug. Haal de gevulde parelhoen/kip uit de vacuümzak, dep droog en bak op het vel aan. Verwarm ze verder in een oven van 160°C gedurende 10 min.
 2. Saus

  Breng 1 l water aan de kook, zet het vuur laag en voeg al roerend met een garde het jachtsauspoeder toe. Laat de saus 5 min. zachtjes koken.
 3. Garnituur

  Bak de aardappelwedges in de boter goudbruin, meng de Geconcentreerde Kippenbouillon door de wedges en gaar ze verder in een oven van 160°C.Blancheer de groenten en spoel koud, bak de champignons in wat boter.Meng water metboter en Geconcentreerde Groentebouillon, breng aan de kook en roer de Maïzena door. Meng met de geblancheerde groenten en regenereer ze.
 4. Opmaak

  Schik het geheel op een bord en serveer met de jachtsaus.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu