Menu
Punten

Ingrediënten

+

Stoofvlees

Geroosterde bloemkool

  • Mini bloemkool 3.0 stuks
  • olijfolie 20.0 g
  • vadouvan 2.0 g

Gedroogde bloemkool

  • bloemkool 1.0 st
  • boter

Geroostrede uien:

  • witte zoete uien 10.0 stuks

Chips:

  • aardappel 1.0 st

Opmaak:

  • Klaverzuring 1.0 bakje
  • zuurdesembrood kruim, geroosterd 10.0 g

"Ton sur ton" geroosterde uien, bloemkool en stoofvlees met krokant kruim.

...

Bereiding

  1. Stoofvlees

    • Snijd het sukadevlees in stukken en kruid met zout en peper.
    • Bak het vlees in wat boter en blus af met de rode wijn.
    • Voeg de kruiden en de runderfond toe en stoof het geheel gedurende ca. 2,5 uur.
  2. Geroosterde bloemkool

    • Smeer de bloemkool in met wat olijfolie en vadouvan.
    • Rooster de bloemkool gedurende 40 minuten op 180ºC (ven laag).
    • Snijd de bloemkool in parten.
  3. Gedroogde bloemkool

    • Halveer de bloemkool en snijd deze vanuit het midden op de snijmachine in dunne plakjes.
    • Droog de bloemkoolplakjes in een easydry op ca 60ºC tot ze krokant zijn.
    • Kook de rest van de bloemkool in water met wat zout gaar en pureer deze.
    • Breng op smaak met boter, zout en peper.
  4. Geroostrede uien:

    • Halveer de uien, kruid ze met zout en peper en smeer ze in met wat boter of olie.
    • Bak de uien in de oven gedurende ca.15 minuten op 180ºC.
    • Haal ze voorzichtig los.
  5. Chips:

    • Schil de aardappel, snijd deze in dunne plakjes en frituur ze vervolgens krokant.
  6. Opmaak:

    • Verdeel de bloemkool samen met de uien over de borden.
    • Spuit de bloemkoolpuree met behulp van een spuitzakje tussen de uien in.
    • Verdeel hierover het stoofvlees en maak het geheel af met de gedroogde bloemkool en de chips.
    • Garneer met wat klaverzuring en zuurdesem kruim.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu