Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Stoofvlees

  • rundvlees, sucade 500 g
  • zout en peper
  • rode wijn 1 dl
  • Rommelkruid 3 g

Geroosterde bloemkool

  • Mini bloemkool 3 stuks
  • olijfolie 20 g
  • vadouvan 2 g

Gedroogde bloemkool

  • bloemkool 1 st
  • boter

Geroostrede uien:

  • witte zoete uien 10 stuks

Chips:

  • aardappel 1 st

Opmaak:

  • Klaverzuring 1 bakje
  • zuurdesembrood kruim, geroosterd 10 g
  1. Stoofvlees

    Snijd het sukadevlees in stukken en kruid met zout en peper.
    Bak het vlees in wat Phase en blus af met de rode wijn.
    Voeg de kruiden en de runderfond toe en stoof het geheel gedurende ca. 2,5 uur.
  2. Geroosterde bloemkool

    Smeer de bloemkool in met wat olijfolie en vadouvan.
    Rooster de bloemkool gedurende 40 minuten op 180ºC (ven laag).
    Snijd de bloemkool in parten.
  3. Gedroogde bloemkool

    Halveer de bloemkool en snijd deze vanuit het midden op de snijmachine in dunne plakjes.
    Droog de bloemkoolplakjes in een easydry op ca 60ºC tot ze krokant zijn.
    Kook de rest van de bloemkool in water met wat zout gaar en pureer deze.
    Breng op smaak met boter, zout en peper.
  4. Geroostrede uien:

    Halveer de uien, kruid ze met zout en peper en smeer ze in met wat Phase.
    Bak de uien in de oven gedurende ca.15 minuten op 180ºC.
    Haal ze voorzichtig los.
  5. Chips:

    Schil de aardappel, snijd deze in dunne plakjes en frituur ze vervolgens krokant.
  6. Opmaak:

    Verdeel de bloemkool samen met de uien over de borden.
    Spuit de bloemkoolpuree met behulp van een spuitzakje tussen de uien in.
    Verdeel hierover het stoofvlees en maak het geheel af met de gedroogde bloemkool en de chips.
    Garneer met wat klaverzuring en zuurdesem kruim.
+