Menu
Punten

Ingrediënten

+

Soep

Dukkah

  • hazelnoten 125.0 g
  • pistachepitten 75.0 g
  • sesamzaad 8.0 g
  • komijnzaadjes 25.0 g
  • Korianderzaad 25.0 g
  • venkelzaadjes 25.0 g
  • zwarte peperkorrels 5.0 g
  • Chili flakes 5.0 g
  • gerookte paprikapoeder 5.0 g
  • nootmuskaat 5.0 g
  • zout 5.0 g
  • limoen zestes 5.0 g

Bereiding

  1. Soep

    • Maak de bloemkool schoon en rooster de roosjes in de oven.
    • Breng het water aan de kook en voeg alle ingrediënten toe.(houd wat geroosterde bloemkool achter als garnituur).
    • Breng de soep opnieuw aan de kook en draai het vuur lager.
    • Kook de soep voor tenminste 10 minuten.
    • Pureer de soep met een staafmixer of in een blender.
  2. Dukkah

    • Rooster alle ingrediënten afzonderlijk van elkaar en laat de specerijen afkoelen.
    • Draai de hazelnoten, pistachepitten en de uitjes grof in een keukenmachine.
    • Vijzel geroosterde specerijen samen met het zout en de limoenzest fijn.
  3. Opmaak

    • Schep de bloemkoolsoep in de kommen engarneer met de dukkah.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu