Menu
Punten

Ingrediënten

+

Garnituur:

  • bleekselderij, stengels 3.0 st
  • zout
  • radijs 15.0 st
  • komkommer, mini 2.0 stuks

Saus:

Opmaak:

  • zalmrug mootjes a 15 g per stuk 30.0 st
  • zoetzure rode ui 100.0 g
  • zalmforel eitjes 6.0 g
  • koriander olie 60.0 g
  • gedroogde eetbare bloemen 1.0 g

Eetbare bloemen zijn geweldig om mee te werken en maken je gerecht tot een waar feestje. In de winter zal de verkrijgbaarheid wat moeilijker zijn en kosten ze aanzienlijk meer dan in de zomer. Gedroogde eetbare bloemen zoals de korenbloem en de goudsbloem zijn dan een perfect alternatief.

...

Bereiding

  1. Garnituur:

    • Maak de groenten schoon.
    • Snijd de bleekselderij en blancheer deze in water met wat zout.
    • Snijd de radijs en de komkommer in dunne plakjes op de mandoline.
  2. Saus:

    • Breng 2,5 dl water aan de kook en voeg de botersaus al roerend toe.
    • Voeg de citrus toe en kook de saus gedurende 5 minuten rustig door.
    • Passeer en giet de saus in een siphon en zet deze onder druk met twee patronen.
  3. Opmaak:

    • Verdeel de zalmmootjes samen met de komkommer, bleekselderij, radijs, rode uien en de zalmforeleitjes over de borden.
    • Maak het geheel af met de luchtige citroenbotersaus, korianderolie en de bloemetjes.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu