Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

Ingrediënten

+

Makreel

  • verse makreel 5 st
  • witte peper
  • Hellmann's Citrus Vinaigrette Vloeibaar 1L
    Hellmann's Citrus Vinaigrette Vloeibaar 1L
    2 dl
    Hellmann's Citrus Vinaigrette Vloeibaar 1L is aan je winkelwagen toegevoegd

Tartelet

  • roomboterkorstdeeg 10 plakken
  • eidooier 1 st
  • sesamzaad 4 g

Garnituur

  • venkel 0.5 st
  • tomaat, gebakken 5 stuks
  • bronzen venkel 6 tak
  • doperwten 250 g
  • Knorr Primerba Sjalot 340g
    Knorr Primerba Sjalot 340g
    10 g
    Knorr Primerba Sjalot 340g is aan je winkelwagen toegevoegd

Opmaak

  • zoetzure rode uien 150 g
  • Oost-Indische kers blaadjes 10 st

Bereiding

  1. Makreel

    Maak de makreel filets schoon en snijd ze langs de graatjes door. Kruid ze met peper en marineer ze in 1,5 dl citrusvinaigrette gedurende ca 20 minuten.
  2. Tartelet

    Steek de korstdeegplakjes met een ronde steker uit. Prik ze in met een vork, en bestrijk ze vervolgens met wat eigeel Bestrooi ze met wat sesamzaadjes en bak ze gedurende ca. 15 minuten op 185°C.
  3. Garnituur

    Snijd de venkel dun op de snijmachine en zet deze op ijswater. Hak de gebakken tomaat fijn en pluk de bronzen venkel. Blancheer de doperwten. Verwarm de sjalotpuree en voeg de doperwten toe. Voeg de rest van de citrusvinaigrette toe en breng op smaak met wat peper.
  4. Opmaak

    Smeer de gehakte tomaat op de tartelettes en verdeel hierop de gemarineerde makreel. Maak de tartelettes af met de venkel, zoetzure sjalotjes, doperwtjes, bronzen venkel en de Oost Indische kers.