Menu
Punten

Ingrediënten

+

Asperges

Creme

Opmaak

  • witpuntjes radijs 10.0 st
  • waterkers takjes 30.0 takjes

Je vindt hier alles over gemarineerde asperges, inclusief een overheerlijk gerecht: gemarineerde asperges met gerookte zalm. Speciaal voor chefs!

...

Bereiding

  1. Asperges

    Door je asperges te marineren, maak je een moderne en milde variatie op een klassiek gerecht. Dat is weer eens wat anders dan hollandaisesaus. Door het marineren geef je asperges een verfijnde smaak waar gasten voor willen terugkomen naar je restaurant. Lees verder voor een heerlijk recept van gemarineerde asperges met gerookte zalm.
    • Schil de asperges en snijd deze in schuine stukken. 
    • Kook de asperges gaar in water met zout en giet ze af. 
    • Zet de asperges vervolgens warm in de citrus vinaigrette. 
    • Dek de gemarineerde asperges af met plasticfolie en zet ze in de koeling. Doe dit één dag voor het serveren van de gemarineerde asperges. 
  2. Creme

    • Roer de mierikswortel door de roomkaas. 
    • Breng dit op smaak met zout, peper en limoensap. 
    • Vul een kleine plastic spuitzak en leg deze tot gebruik in de koeling.
  3. Opmaak

    • Verdeel de gemarineerde asperges over de borden en leg hier de gerookte zalm bij. 
    • Spuit de crème van mierikswortel op de borden en decoreer deze met radijs en waterkers. 
    • Besprenkel de gerechten tot slot met citrus vinaigrette.
    Tip: Met de Hellmann's Basilicum Vinaigrette kunt u ook een variatie op dit asperge recept maken.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu