Menu
Punten

Ingrediënten

+

Tomaten

  • coeur de boeuf-tomaten 5.0 st
  • Romaanse tomaten 5.0 st
  • trostomaten 500.0 g
  • zout en peper
  • verse oregano 8.0 g
  • olijfolie 1.0 dl

Salade


Voor deze salade gebruikt chef Edwin het liefst de kropslaharten, wat betekent dat je met de buitenste bladeren blijft zitten. Maar niet als je er een mooie soep van maakt! Bekijk ook het recept voor de kropsla soep.

...

Bereiding

  1. Tomaten

    • Halveer de tomaten en kruid ze met zout en peper.
    • Rits de takjes oregano en snijd de blaadjes fijn.
    • Meng de oregano samen met de knoflook door de olijfolie.
    • Leg de tomaten op een ovenplaatje en bestrijk ze ruim met het oliemengsel.
    • Bak de tomaten naar gelang van de grootte gedurende ca. 60 minuten op 95°C

    • (De tomaten voor deze salade hoeven niet helemaal gedroogd te zijn maar half gebakken)
  2. Salade

    • Maak de kropsla schoon, was de sla en slinger ze droog.
    • Verdeel de kropsla over de borden.
    • Bestuif de sla met behulp van een fijn zeefje met het tomatenpoeder.
    • Verdeel de tomaten over de sla en maak deze af met wat vinaigrette.
    • Garneer met de gangnam tops.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu