Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Saus

  • landkers puree 50 g

Geblakerde prei

  • prei 4 st

Zalm en jonge prei

  • zalmmootjes 10 st
  • prei,jonge 30 stuks
  • olijfolie
  • zout en peper

Opmaak

  • Micro prei 1 zakje
  • waterkers 1 bos
  • Oost Indische kers blaadjes 30 st
  1. Saus

    Kook een kwart liter botersaus met citroen volgens de bereiding op de verpakking.
    Voeg de landkerspuree toe en passeer de saus door een fijne zeef.
    Giet het geheel in een siphon en zet deze onder druk met twee patronen
  2. Geblakerde prei

    Zorg dat de big green egg op een temperatuur is van 200 ºC.
    Snijd de prei in stukken van ca. 5 cm.
    Leg de prei gedurende 2,5 min tussen de hete kolen.
    Draai ze om en laat ze nogmaals 2,5 minuten garen.
    Haal de prei eruit, pel ze en snijd ze
  3. Zalm en jonge prei

    Strijk de zalm mootjes en de jonge prei in met wat olijfolie.
    Grill ze aan beide kanten tot de juiste gaarheid is bereikt.
    Kruid ze met zout en peper
  4. Opmaak

    Leg de gegrilde zalm mootjes samen de gegrilde prei op de borden.
    Verdeel de stukjes geblakerde prei erbij en garneer met de kersblaadjes.
    Spuit als laatste de luchtige landkerssaus erbij.
+