Menu
Punten

Ingrediënten

+

Taboule

Saus

Makreel

Opmaak

 • zoetzure sjalotjes 300.0 g
 • limoencress 1.0 bakje

Vadouvan is een Indiaas gefermenteerd kruidenmengsel. Zoals alle kruidenmengsels verschilt de samenstelling nog wel eens. De hoofd ingrediënten zijn blaadjes van de kerrieplant, komijn, fenegriek, uien, mosterdzaad en knoflook. 

...

Bereiding

 1. Taboule

  Meet halve liter koud water af en doe de taboulé in een schaal.Giet het water op de taboulé, voeg de helft van de olijfolie toe en schep het geheel goed om.Zet de taboulé voor tenminste één uur afgedekt in de koelkast.
 2. Saus

  Breng het sinaasappelsap samen met twee deciliter water aan de kook.Voeg de gember, vadouvan en het sauspoeder en kook het geheel rustige door.Passeer de saus, giet deze in een siphon en zet deze onder druk met twee patronen.
 3. Makreel

  Check de markreelfilets op graatjes en snijd ze in mooie porties.Meng de tuinkruiden door de olijfolie.Smeer ze in met de kruidenolie en kruid de filets met zout en peper.Grill de makreelfilets aan beide kanten.
 4. Garnituur

  Snijd de mini courgettes in plakjes en de mini paprika’s in ringen.Bak ze kort inwat gelaarde boteren breng op smaak met zout en peper.
 5. Opmaak

  Verdeel de taboulé in ringen op de borden en leg daarop de gegrilde makreel.Schep de kort gebakken groenten samen met de zoetzure sjalotjes over de makreel.Spuit de saus erbij en garneer met de limoen cress.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu