Menu
Punten
+

Linzen

  • puy linzen 500 g
  • sjalotten, fijngesneden 50 g
  • tijm 1 g
  • rozemarijn 1 g

Garnituur

Entrecote

  • entrecôte 10 stuks
  • geklaarde boter
  • rode wijn 0.5 dl

Opmaak

  • popcorn 50 g
  • scarlet cress 0.5 bakje
  1. Linzen

    Laat de linzen weken volgens de instructies op de verpakking. Fruit de sjalot in watboter en voeg de linzen en kruiden toe. Voeg de linzen toe, blus met water en breng op smaak met de geconcentreerde bouillon.
  2. Garnituur

    Laat de bonen weken en kook ze gaar in water met geconcentreerde bouillon. Snijd de spruitjes en blancheer ze en bak ze de laatste minuten in een droge koekenpan. Glaceer de limabonen in wat demi-glace met boter.
  3. Entrecote

    Bak de entrecote rosé in wat boter. Deglaceer met rode wijn en voeg kalfsfond toe. Reduceer tot de gewenste dikte en monteer eventueel met boter.
  4. Opmaak

    Verdeel de linzen op het bord, voeg de spruitjes en limabonen toe en maak af met saus. Garneer met popcorn en cress.