Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Gebakken bloemkool

  • bloemkool 1 st
  • roomboter 40 g
  • citroenolie 15 g
  • zout en peper

Bloemkool risotto

  • olijfolie 0.5 dl
  • risotto rijst 400 g
  • peper
  • parmezaanse kaas, geraspt 40 g

Garnituur

  • panko 50 g
  • Zeeuws spek 300 g
  • citroen 1 st
  1. Gebakken bloemkool

    Maak de bloemkool schoon en kies tien mooie roosjes uit.
    Bewaar de kleine groene blaadjes en gebruik de rest van
    de bloemkool voor de risotto.
    Halveer de roosjes en trek ze vacuüm met de boter en kruid ze met zout en peper.
    Gaar de roosjes gedurende 35 minuten in de combi steamer op 90°C stoom.
    Maak de zak open en bak de roosjes samen met het kookvocht in een teflon pan rustig bruin
  2. Bloemkool risotto

    Bereid 1,2 liter groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Snijd de bloemkool fijn.
    Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalot zonder te kleuren.
    Voeg de rijst toe, kruid met wat peper en bak deze glazig.
    Voeg de groentebouillon toe en de gesneden bloemkool toe.
    Breng aan de kook en zet de pan met deksel in de oven gedurende 18 minuten op 185°C.
    Haal de risotto uit de oven en roer de kaas erdoor.
  3. Garnituur

    Bak de panko samen met de knoflook in een droge pan goudbruin.
    Blancheer de bloemkoolblaadjes kort en breng op smaak met zout, peper en olijfolie.
    Maak het Zeeuws spek warm in de oven.
  4. Opmaak

    Verdeel de risotto op de borden en leg daarop het spek en de gebakken bloemkool.
    Garneer met de bloemkoolblaadjes en het knoflookbroodkruim.
    Rasp als laatste wat citroenschil over het gerecht.
+