Menu
Punten

Personen

+

Asperges

  • witte asperges, gekookte 30.0 st

Flowers

  • gele winterwortel 1.0 st
  • oranje winterwortel 1.0 st
  • zwarte winterwortel 1.0 st
  • boter 15.0 g
  • zout en peper

Peterselie emulsie

  • sushirijstazijn 50.0 g
  • eiwit, gepasteuriseerd 30.0 g
  • peterselie olie 1.75 dl

Hollandaise

Opmaak

  • krokante blaadjes (zie mep recept) 20.0 stuks
  • spinazie poeder 2.0 g

Traditiegetrouw is deze opening van het aspergeseizoen op de tweede donderdag van april. De oogst loopt normaal tot 24 juni de feestdag van Sint-Jan, beschermheilige van de aspergetelers.

...

Bereiding

  1. Asperges

    • Snijd de asperges in drieën en leg ze op een ovenplateau.
    • Brand de asperges met behulp van een gasbrander af.
  2. Flowers

    • Snijd de wortels in dunne plakjes en blancheer ze in water met wat zout.
    • Steek de wortelplakjes met een bloemvormige steker in verschillende maten uit.
    • Verwarm ze in wat boter en breng op smaak met zout en peper.
  3. Peterselie emulsie

    • Meng de azijn en het eiwit in de blender en voeg langzaam de olie toe.
    • Draai het geheel tot een homogene peterseliesaus.
  4. Hollandaise

    • Verwarm de Hollandaise saus en voeg azijn en de citrus toe en giet het geheel in een siphon. 
    • Zet de siphon onder druk met twee patronen.
  5. Opmaak

    • Verdeel de asperges over de borden en spuit er wat dopjes peterseliesaus tussen.
    • Verdeel de wortelbloemetjes en spuit de Hollandaise erbij.
    • Maak af met wat krokante takjes en spinaziepoeder.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu