Menu
Punten

Ingrediënten

+

Couscous

Kreeft

  • kreeften 10.0 st

Artisjokken

  • artisjokken 10.0 st
  • citroen 1.0 st
  • knoflook
  • zout en peper

Tomaten

  • tomaten, gedroogd 100.0 g
  • venkelzaadjes

Olijven

  • taggiasche olijven 100.0 g

Saus

  • ananas 150.0 g
  • kookroom 50.0 g
  • kerrie 10.0 g
  • zout en peper

Bereiding

  1. Couscous

    Rooster de couscous in een pan en voeg de hete visbouillon water/geconcentreerd bouillon vis toe. Zet het vuur uit en dek de pan af. Voeg na 5 minuten de extra vergine olijfolie toe en roer de couscous een paar keer door met een vork.
  2. Kreeft

    Gaar de kreeften 6 minuten in een stoomoven. Leg ze in water en ijs. Maak ze schoon en probeer het vlees heel te houden.

  3. Artisjokken

    Maak de artisjokken schoon en leg ze in water met citroen schijfjes. Giet de artisjokken vervolgens af en verwijder de citroen. Gaar ze 5 minuten in een stoomoven en leg ze in water en ijs. Roerbak de artisjokken met knoflook, olijfolie, peper en zout.

  4. Tomaten

    Leg de tomaten een paar dagen van tevoren in extra vergine olijfolie en venkelzaad. Snijd ze daarna in reepjes.

  5. Olijven

    Ontpit de olijven en snijd ze in achten.
  6. Saus

    Snijd voor de ananaskerriesaus de ananas in blokjes van 5 millimeter. Breng de room op smaak met de kerrie en laat deze tenminste 30 minuten infuseren. Voeg daarna de ananas, peper en zout toe.

  7. Opmaak

    Grill de kreeft. Plaats de couscous met de groente op een rond bord en leg de kreeft er op. Maak het gerecht af met de saus.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu