Couscous met artisjokken, zongedroogde tomaten en taggiasche olijven, gegrilde kreeft en ananaskerriesaus
Dit gerecht bevat alle onderdelen van het mediterrane dieet: koolhydraten, eiwitten, groente en zeer weinig vet. Omdat het fris en licht is, is het ideaal voor warme en zonnige dagen.

Ingrediënten
Couscous
-
couscous 800 g
-
water 2 dl
-
olijfolie extra vergine
Kreeft
-
kreeften 10 st
Artisjokken
-
artisjokken 10 st
-
citroen 1 st
-
knoflook
-
zout en peper
-
olijfolie extra vergine
Tomaten
-
tomaten, gedroogd 100 g
-
olijfolie extra vergine
-
venkelzaadjes
Olijven
-
taggiasche olijven 100 g
Saus
-
ananas 150 g
-
kookroom 50 g
-
kerrie 10 g
-
zout en peper
Bereiding
-
Couscous
Rooster de couscous in een pan en voeg de hete visbouillon water/geconcentreerd bouillon vis toe. Zet het vuur uit en dek de pan af. Voeg na 5 minuten de extra vergine olijfolie toe en roer de couscous een paar keer door met een vork. -
Kreeft
Gaar de kreeften 6 minuten in een stoomoven. Leg ze in water en ijs. Maak ze schoon en probeer het vlees heel te houden.
-
Artisjokken
Maak de artisjokken schoon en leg ze in water met citroen schijfjes. Giet de artisjokken vervolgens af en verwijder de citroen. Gaar ze 5 minuten in een stoomoven en leg ze in water en ijs. Roerbak de artisjokken met knoflook, olijfolie, peper en zout.
-
Tomaten
Leg de tomaten een paar dagen van tevoren in extra vergine olijfolie en venkelzaad. Snijd ze daarna in reepjes.
-
Olijven
Ontpit de olijven en snijd ze in achten. -
Saus
Snijd voor de ananaskerriesaus de ananas in blokjes van 5 millimeter. Breng de room op smaak met de kerrie en laat deze tenminste 30 minuten infuseren. Voeg daarna de ananas, peper en zout toe.
-
Opmaak
Grill de kreeft. Plaats de couscous met de groente op een rond bord en leg de kreeft er op. Maak het gerecht af met de saus.