Menu
Punten

Ingrediënten

+

Asperges

  • aa asperges 30.0 st

Cannelloni

  • grove spinazie 1.5 kg
  • geklaarde boter
  • parmezaanse kaas, geraspt 50.0 g
  • Room 1.0 dl

Saus

Opmaak

  • groene kruiden 30.0 g

De morielje is een wilde paddenstoel die zich alleen in het aspergeseizoen laat zien (april-mei).
De smaak van de verse morielje past dan ook perfect bij asperges.  Let op rauwe morieljes rauwe morieljes zijn giftig en pas na verhitten eetbaar.

...

Bereiding

  1. Asperges

    • Schil de asperges. 
    • Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. 
    • Snijd de asperges bij en verwarm ze in het kookvocht.
  2. Cannelloni

    • Kook de lasagne vellen beetgaar in ruim water met wat zout en poel de bladen koud. 
    • Was de spinazie en stoof deze in een pan met in wat boter en kruid met zout en peper. 
    • Meng de Hollandaise met deroom en de geraspte kaas. 
    • Meng de spinazie met de helft van de kaassaus. 
    • Leg de lasagnebladen op een snijplank en halveer ze. 
    • Verdeel de aangemaakte spinazie over de lasagnebladen en rol ze netjes op. 
    • Leg ze in een ovenschaal en verdeel de rest van de kaassaus erover. 
    • Verwarm en gratineer de cannelloni in de oven.
  3. Saus

    • Verhit de sjalot in een sauspan, blus af met het morillevocht en voeg de kippenfond toe. 
    • Breng aan de kook, reduceer en passeer het geheel. 
    • Snijd de morilles en voeg ze aan de jus toe.
  4. Opmaak

    • Leg op ieder bord om en om twee cannelloni’s en drie asperges. 
    • Maak af met de saus en wat geplukte kruiden.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu