Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Bourguignon

  • runderpoulet 1.5 kg
  • geklaarde boter 75.0 g
  • zout en peper
  • speklappen, in blokjes 250.0 g
  • witte uien, blokjes 125.0 g
  • champignons, in 4 stukken 250.0 g
  • rode wijn 2.0 dl
  • water 7.0 dl
  • laurierblaadjes 4.0 st
  • rozemarijn 3.0 g
  1. Bourguignon

    Kruid het vlees met zout en peper.

    Bak de gesneden riblappen bruin in de geklaarde boter.

    Haal het vlees uit de pan en bak hierin de spekblokjes, ui en champignons.

    Voeg de knoflook toe en blus af met de rode wijn.

    Voeg het water toe, breng het geheel aan de kook en voeg de kalfsjuspoeder toe.

    Doe het vlees terug in de pan en voeg de voeg de kruiden en de Roast Umami toe.

    Laat het geheel minimaal 2,5 uur zachtjes sudderen tot het vlees gaar is. 

  2. Opmaak

    Serveer de Boeuf bourguignon met groene groente en smeuïge aardappelpuree.