Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Boerenkool

  • kruimige kokende aardappels, geschild 1.2 kg
  • zout,peper en nootmuskaat
  • boerenkool, gesneden 400 g
  • gerookte spek 150 g
  • volle melk 3 dl
  • roomboter 150 g

Patrijs

  • roodpootpatrijzen, panklaar 5 st
  • Madeira 1 dl
  • bospaddenstoelen 500 g
  1. Boerenkool

    Breng de aardappels met wat zout aan de kook. Voeg na ca. 5 minuten de boerenkool toe. Snijd ondertussen het spek en bak dit uit in een koekenpan. Giet de aardappels af en stamp het geheel met een stevige garde. Breng de melk met de boter en de Primerba aan de kook en voeg dit toe. Voeg het spek toe en breng de stamppot op smaak.
  2. Patrijs

    Kruid de patrijzen met zout en peper en braad ze aan in de Phase. Braad ze verder in de oven op 180ºC gedurende ca.18 minuten. Maak de bospaddenstoelen schoon. Haal de patrijzen uit de oven en laat ze rusten. Deglaceer de pan met de Madera en voeg de kippenjus toe. Laat het geheel iets inkoken en voeg vervolgens de bospaddenstoelen toe.
  3. Opmaak

    Snijd de patrijzen van het karkas en serveer ze met de boerenkool en de paddenstoelenjus.
+