Menu
Punten

Ingrediënten

+

Gehaktballetjes

Bami

Saus


Bami is een ingrediënt wat oorspronkelijk afkomstig is uit China. De bekende noedels die gemaakt worden van tarwe komen buiten Azië ook voor in o.a. Suriname. Als we de bami bakken kunnen de het gerecht “Bami Goreng” noemen.  

...

Bereiding

  1. Gehaktballetjes

    Vermeng het gehakt met de gefruite ui, knoflook, ei, paneermeel, zout en de peperpuree.
    Maak hiervan gehaktballetjes van 30 gram per stuk.
    Verhit de helft van deboter en bak de balletjes aan.
    Gaar verder tot een kern van 65 º C.
  2. Bami

    Kook de mie in 8 min. beetgaar, en spoel koud.
    Bak in de helft van de boter de groenten aan, voeg de bamimix toe en blus af met een 1/2 liter water, en laat even stoven dat de smaak los komt.
    Meng de Mie met de groenten en regenereer de bami.

  3. Saus

    Breng een 1/2 liter water ,samen met Indonesiapasta alroerend aan de kook en houd warm.
  4. Opmaak

    Serveer de Mie met de gehaktballetjes en Pindasaus.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu