Menu
Punten

Ingrediënten

+

Bami

Opmaak

  • ongezouten pinda's, gehakt
  • koriander tak 10.0 takjes

De oorsprong van satésaus ligt in de Indische keuken. De saus werd door de Indische Nederlanders in Nederland geïntroduceerd evenals kroepoek, saté en nasi en bami goreng. Satésaus is vandaag de dag een van de populairste sausen in Nederland.

...

Bereiding

  1. Bami

    Kook de mie noedels in water met wat zout gedurende 8 minuten.Breng 2 deciliter water aan de kook en giet dit op de bami mix.Snijd ondertussen de paprika, lente-ui, paksoi en de chilipeper.Bak de gesneden groenten samen met het kippenvlees kort in wat geklaarde boter.Giet de noedels af en spoel ze koud.Meng de geweekte bamimix door de mie.Meng er voorzichtig de kort gebakken groenten door.Verwarm de kant en klare satésaus.
  2. Opmaak

    Schep de bami in de doosjes en schep de pindasaus erop.Garneer met wat gehakte pinda’s en koriander.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu