Menu
Punten

Ingrediënten

+

Ossenworst

  • Ossenworst 1.0 st

Garnituur

  • kwarteleitjes 10.0 st
  • geklaarde boter
  • roomkaas 200.0 g
  • zilveruitjes 60.0 st
  • kleine augurk, in plakjes gesneden 20.0 st
  • kerstomaatjes 20.0 st
  • mini komkommer 2.0 st
  • radijs 10.0 st
  • kropsla 1.0 st

Opmaak


Ossenworst komt oorspronkelijk uit Amsterdam (ca.1700) en werd gemaakt van gerijpt vlees wat vervolgens werd gerookt. De typische specerijen die gebruikt werden waren natuurlijk afkomstig van de V.O.C.

...

Bereiding

  1. Ossenworst

    Plet de ossenworst in een vacuümzak en trek deze vacuüm. Vries de ossenworst licht aan in de vriezer. Haal de aangevroren ossenworst uit de zak en steek met een ronde steker 10 plakken uit. Leg de ossenworstplakken op het bord.
  2. Garnituur

    Bak ondertussen de kwarteleitjes in wat boter. Vermeng de roomkaas met de peperpuree en doe deze in een spuitzak. Pel de Amsterdamse uitjes en halveer de tomaatjes. Snijd de augurken, komkommer en de radijsjes in plakjes. Maak de kropsla schoon.
  3. Opmaak

    Leg de spiegeleitjes op de ossenworst en spuit hierbij mooie dopjes peperroomkaas en savoramosterd. Verdeel de cornichons, tomaatjes, komkommer, radijs en de kropsla. Garneer met wat Affilla Cress® en maak het geheel af met de citrusvinaigrette. Serveer met vers geroosterd brood.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu