Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Beurre blanc

  • witte wijn 2.5 dl
  • witte wijnazijn 0.75 dl
  • witte peperkorrels 1.0 g
  • sjalotten, fijngesneden 1.0 st
  • slagroom 5.0 dl
  • Knorr Professional Geconcentreerde Visbouillon Vloeibaar 1L 5.0 g

Aardpeer

  • aardpeer 750.0 g
  • water 1.0 l
  • boter 80.0 g

Boerenkoololie

  • boerenkool, gesneden 100.0 g
  • arachideolie 2.0 dl

Mayo

  • sushirijstazijn 50.0 g
  • eiwit, gepasteuriseerd 30.0 g
  • boerenkoololie 1.75 dl

Coquilles

  • coquilles 20.0 st
  • zout en peper
  • boter, geklaarde 30.0 g

Opmaak

  • baby kale 100.0 g
  • amandelschaafsel 50.0 g
  1. Beurre blanc

    Breng de witte wijn samen met de azijn, peper en de sjalotjes aan de kook.
    Reduceer tot ca 2 dl in.
    Breng de room aan de kook en reduceer deze tot de helft in.
    Breng op smaak met de geconcentreerde visbouillon.
  2. Aardpeer

    Borstel de aardperen goed schoon.
    Kook de aardperen gedurende ca. 35 minuten in de groentebouillon.
    Smelt de boter in een pan, schep de aardperen erop en bak ze gedurende 15 min. op 160°C.
    Laat ze afkoelen en halveer ze.
  3. Boerenkoololie

    Blancheer de boerenkool in ruim kokend water.
    Pureer de uitgelekte boerenkool samen met de arachideolie op 50°C gedurende 4 minuten in de thermoblender. Passeer de olie door een superbag.
  4. Mayo

    Draai de azijn samen met de eiwitten op in de thermoblender.
    Voeg langzaam de boerenkoololie toe en doe de crème in een spuitflesje.
  5. Coquilles

    Kruid de coquilles met peper en bestuif ze met wat bloem.
    Bak de coquilles om en om in de Phase en kruid ze met wat zout.
  6. Opmaak

    Verdeel de aardpeer en de coquilles over de borden.
    Spuit er een paar dopjes boerenkool crème bij en garneer met de baby kale enhet amandelschaafsel.
    Meng wat boerenkoololie door de beure blanc en giet deze erbij.