Menu
Punten

Je komt het steeds vaker tegen: gasten met glutenintolleratie. Maar wat houdt dat nou precies in? Wij zetten de belangrijkste feitjes op een rij: 

• Coeliakie (spreek uit: seu-lia-kie) is een auto-immuunziekte die geactiveerd wordt door het eten van gluten. 

• Gluten zijn eiwitten die voorkomen in sommige granen zoals tarwe, rogge, gerst (gort) en spelt. 

• Gluten zitten ook in producten die van deze granen zijn gemaakt. Denk aan brood, crackers, pizza, pasta, paneermeel, koek, cake en taart.

• Bij iemand met coeliakie ontstaan door het eten van gluten ontstekingsreacties in het darmslijmvlies van de dunne darm.  

• Iemand die ziek is door het eten van gluten kan last hebben van diarree en verstopping. 

• Ook wanneer iemand niet al te veel ziekteverschijnselen heeft kunnen de darmen wel blijvend beschadigen. 

• In Nederland heeft 1 op de 100 mensen coeliakie. 

• Ongeveer 170.000 Nederlanders hebben de ziekte, maar slechts 20% van de mensen weet dat. 

Bron: www.glutenvrij.nl

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu