Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

Gluten zijn eiwitten die voorkomen in bepaalde granen: tarwe, rogge, gerst (gort), spelt en khorasan tarwe. Sommige mensen zijn allergisch voor gluten. Zij hebben dan coeliakie of glutenintolerantie. Dat is een auto-immuunziekte die ongeveer 1% van de Nederlandse bevolking treft. Het zou daarom zomaar kunnen dat je regelmatig het verzoek krijgt voor glutenvrije gerechten. Maar hoe speel je hierop in?

1. Maak een lijst met glutenvrije menu-opties.

Er zijn altijd wel een aantal van jouw menu-items waar het gluteningrediënt vrij simpel te vervangen is. Van nature glutenvrij zijn: gierst, boekweit, mais, teff, amaranth, quinoa. Hang de lijst in de keuken en spreek de opties door met je brigade.

 

2. Voorkom kruisbesmetting

Geef je materiaal dat je voor glutenvrije opties gebruikt een duidelijke kleursticker. Dit helpt om kruisbesmetting te voorkomen. Gebruik ook aparte snijplanken en pannen.

 

00:00

00:00