Menu
Punten

Voor culinaire inspiratie op het gebied van vis hoef je niet ver te gaan. In werkelijk iedere wereldstad - klein en groot - is inspiratie te vinden. Dat vindt Eric van As, commercieel directeur bij Versvishandel Jan van As. 

Valencia

"Onlangs zijn we met een grote groep chefs in Valencia geweest", vertelt Van As. "Wat daar - en ook in andere mediterrane landen - direct opvalt is dat ze heel erg dicht bij hun roots blijven en daarmee bij wat hun eigen regio te bieden heeft. In Nederland laten we ons vaak inspireren door alles wat we ter wereld zien, maar waarderen we soms de schoonheid van onze lokale producten onvoldoende." 

Ondergewaardeerd

"Neem bijvoorbeeld de kokkel. Het is eigenlijk vreemd dat we vongole uit Italië en Spanje halen en onze kokkel vervolgens daarheen exporteren. De kokkel is een heerlijk schelpdiertje dat wat mij betreft wel een prominentere plek op het menu verdient."  

Vis in het juiste seizoen

"Vanuit Versvishandel Jan van As spannen we ons in om de visconsumptie in de horeca te verduurzamen. Belangrijk is dat we naast oog voor duurzame vangstmethoden, ook goed kijken naar het juiste seizoen." Voor wie wil weten welke duurzaam gevangen of gekweekte vis er nu in het seizoen is, is er een speciale viskalender: www.visenseizoen.nl/kalender

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu