Menu
Punten

Eten fungeert niet langer enkel als brandstof. Het is een lifestyle. Niet eerder hebben smaak, ingrediënten, gezondheid en allergieën zoveel aandacht gekregen.

Die belangstelling zie je terug in het steeds rijkere en uitgebreidere aanbod in supermarkten en horeca. Het is onvermijdelijk dat ook boekers hogere eisen stellen aan banqueting. 

Ontdek de 6 tips:

1. Gezondheid

1. Gezondheid

Steeds meer mensen stappen over op een gezondere levensstijl. Voeding is hierbij een belangrijk onderdeel.

Voor banqueting betekent dat een gezond alternatief naast het saucijzenbroodje en de bitterballen vanzelfsprekend is geworden.

Dus: geen break zonder fruit en geen buffet zonder groenten.

Tips:

  1. Geef groente en fruit een prominente rol op je buffet en tijdens breaks.
  2. Besteed meer aandacht aan vega(n) alternatieven.
  3. Bied verantwoorde opties zoals lichte bouillons, soepen, wraps en sandwiches.
2. Skip de middagdip

2. Skip de middagdip

Op lange congresdagen of tijdens vergaderingen is het belangrijk scherp en fit te blijven. Banqueting kan daar een belangrijke rol in spelen.

Snelle suikers uit bijvoorbeeld snoep of frisdrank veroorzaken pieken in de bloedsuikerspiegel, die worden gevolgd door een dip in de concentratie.

Bied daarom gezondere breaks en voeg vezelrijke en volkoren opties toe aan je assortiment.

Tips:

  1. Kies voor producten met langzame koolhydraten en veel vezels zoals havermout, groenten en peulvruchten.
  2. Ga voor dranken als bouillon, thee, (kokos)waters of groene smoothies in plaats van vruchtensappen of frisdrank.
  3. Bied verantwoorde concepten zoals een bouillon tijdens de break.
  4. Maak verse sappen of smoothies op basis van groenten.

Ga bijvoorbeeld voor een Souppuccino: een hartige soep met een verrijkende schuimlaag en een creatieve topping. Deze slimme margemaker skipt de middagdip van je gasten, en geeft een gevoel van luxe en exclusiviteit!

3. Wereldse keuken

3. Wereldse keuken

Bij het boeken van een reis wint het aanbod van eten en drinken het steeds vaker van het culturele aanbod of de natuurlijke schoonheid. Met name de jonge generatie reist de hele wereld over om nieuwe keukens te ontdekken.

De moderne gast verwacht diepe smaken, verrassende texturen, originele ingrediënten en bereidingstechnieken die hij herkent van zijn verre reizen.

Tips:

  1. Haak in op populaire wereldkeukens zoals Korea, Zuid-Afrika, Scandinavië, Libanon en Peru.
  2. Soep is een wereldgerecht bij uitstek. Vrijwel iedere keuken kent een eigen specialiteit.
    Ontdek ons wereldse soepassortiment.
4. Allergie-vrije zone

4. Allergie-vrije zone

Was een dieetwens of een allergie vroeger de uitzondering, lijkt het tegenwoordig bijna de regel. Uit onderzoek van de universiteit van Wageningen blijkt zelfs dat het aantal allergieën in 25 jaar is verdubbeld.

De gast eist van horecagelegenheden dat zij precies weten wat zij serveren, dat ze een allergeenvrij alternatief aanbieden en dat ze hun gasten hier pro-actief over informeren.

Tips:

  1. Kies basisingrediënten voor de mise-en-place die gegarandeerd geheel glutenvrij, lactosevrij en noten- en pindavrij zijn.
  2. Zorg voor heldere communicatie op buffet en goed geïnformeerde medewerkers.

Bekijk meer informatie over allergenen.

5. Transparantie en beleving

5. Transparantie en beleving

Gasten willen weten wat er in hun eten zit, waar het vandaan komt, hoe en door wie het gemaakt is. Ook duurzame herkomst van eten en drinken is steeds meer een vereiste.

Binnen banqueting bieden streekproducten en duurzame ingrediënten de perfecte gelegenheid voor storytelling op het buffet of op de menukaart.

Ook bereiding ter plaatse draagt bij aan de kwaliteitsperceptie.

Tips:

  1. Gebruik lokale producten voor onderscheidend vermogen.
  2. Focus op kwaliteit: trots op herkomst en ingrediënten.
  3. Kies voor pure ingrediënten, zonder onnodige toevoegingen.
  4. Bied versbeleving door gerechten voor het oog van de gast te bereiden.
  5. Kies voor duurzaamheidslabels, zoals het Beter-leven keurmerk van de dierenbescherming bij vlees.
6. All day eating

6. All day eating

De traditionele drie maaltijdmomenten op een dag worden vervangen door vijf tot zes kleinere eetmomenten per dag. We eten de hele dag door: thuis, onderweg, op werk, tijdens events, in de horeca.

Gasten verlangen naar flexibiliteit en keuzevrijheid over het moment waar(op) ze hun breaks hebben.

Daar kan banqueting op inspelen met bijvoorbeeld to-go-ontbijtjes, take-away meals en kleine powersnacks gedurende de dag.

Tips:

  1. Zorg voor een gebalanceerd aanbod gedurende de dag, van businesspowerontbijt tot late evening snack
  2. Bied kleinere porties die gasten ook makkelijk kunnen meenemen om onderweg of op een andere locatie te consumeren
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu