Menu
Punten

Als chef wil je graag up-to-date te blijven als het gaat om allergenen. Hierin speelt de juiste productinformatie een grote rol. Want glutenvrij koken start met de juiste ingrediënten. Met deze simpele tips weet je waar je op moet letten.

  1. Zorg dat je jouw producten inkoopt bij een betrouwbare leverancier die productspecificaties duidelijk communiceert.
  2. Check altijd de ingrediëntenlijst op de verpakking. Als één of meerdere allergenen in het product zitten worden deze duidelijk aangegeven.
  3. Alle glutenvrije producten uit het assortiment van Unilever Food Solutions zijn eenvoudig te herkennen. Je herkent het aan het logo op de verpakking en/of aan de claim glutenvrij op de product specificatie. Of bekijk onderaan deze pagina ons glutenvrij assortiment.
  4. Houd er rekening mee dat producenten hun receptuur kunnen aanpassen zonder klanten daarvan op de hoogte te stellen. Zorg ervoor dat je de ingrediëntenlijst met regelmaat controleert.
  5. Bewaar altijd de verpakking of de ingrediëntenlijst daarvan. Het kan zijn dat een gast een gedetailleerd overzicht wenst.

Starten met glutenvrij koken? Bekijk dan onze tips over een glutenvrij menu!

Meest voorkomende voedselallergieën

Meest voorkomende voedselallergieën

Een handig overzicht van de 14 verplicht te vermelden allergenen. Toont aan welke voedingsmiddelen als alternatief voorgesteld kunnen worden bij een bepaalde voedselallergie.

Download de poster

Hoe zit het met glutenvrij?

Hoe zit het met glutenvrij in een hectische keuken?

Hoe zit het met glutenvrije alternatieven?

Hoe is het gesteld met jouw mise en place?

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu