Menu
Punten

Ingrediënten

+

Uienjam

  • rode ui 6.0 st
  • water 375.0 ml
  • bruine suiker 75.0 g
  • balsamicoazijn 75.0 ml
  • olie 2.0 el
  • laurierblad 1.0 st
  • tijm 4.0 takjes
  • zout 1.0 tl
  • gemalen peper

Dit recept is het resultaat van een unieke samenwerking met chefs. De recepten zijn gebundeld onder de naam M.E.P oftewel “Mise en Place”. Recepten door chefs voor chefs.

...

Bereiding

  1. Uienjam

    Snijd de gepelde uien in dunne parten. Breng deze met de overige ingrediënten in een pan met dikke bodem aan de kook. Laat onder af en toe roeren op een laag vuur 40 tot 45 minuten pruttelen tot het vocht verdampt is en de uien gekarameliseerd zijn.Roer de laatste vijf minuten goed. Voeg eventueel wat vocht toe. Verwijder de laurier en tijm. Bewaar de jam in een gesteriliseerde pot in de koeling.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu