Tomatensoep met Spaanse tortilla, gerookte paprika met chorizo (op basis van Groenten Bouillon)
Een goede soep kan op verschillende manieren gemaakt worden.
Wij serveren drie recepten van deze soep elk met een andere basis.

Ingrediënten
Tomatensoep met Spaanse tortilla, gerookte paprika met chorizo (op basis van Groenten Bouillon)
Soep


Garnituur
Opmaak
Soep
-
olijfolie 25.0 g
-
witte uien, blokjes 225.0 g
-
brunoise van rode paprika 225.0 g
-
gerookte paprikapoeder 2.0 g
-
water 1.5 l
-
gepelde tomaten op sap 600.0 g
Garnituur
-
Spaanse tortilla 600.0 g
-
chorizo 200.0 g
-
zonnebloemolie
-
rode punt paprika 2.0 st
-
ricotta kaas
Opmaak
-
ricotta kaas 180.0 g
-
adji cress 1.0 bakje
-
Chili flakes 1.0 g
Bereiding
-
Soep
Verwarm de olie.
Smoor de ui met de rode paprika, knoflook en het gerookte paprikapoeder.
Voeg het water toe en de tomaten toe en breng het geheel aan de kook.
Voeg al roerend de bouillonpoeder toe en kook de soep gedurende 10 minuten rustig door.
Pureer de soep met een staafmixer of in een blender.
-
Garnituur
Snijd de Spaanse tortilla in blokjes en frituur ze krokant.
Snijd de chorizo in fijne brunoise en bak ze krokant in wat olie.
Blaker de rode paprika in de oven of boven een gaspit, pel deze en snijd ze in stukjes.
-
Opmaak
Verdeel de tortilla samen met de paprika over de kommen en schep de soep erop.
Schep de ricotta en de chorizo erop en garneer met de adji cress en chili flakes.