Menu
Punten

Ingrediënten

+

Baguette

  • witte baguette 4.0 st
  • Calvé Satésaus Indonesia 10 kg 400.0 g
  • water 4.0 dl
  • gehaktballetjes,gebraden 30.0 stuks
  • wortel julienne 250.0 g
  • Hellmann's Jalapeno Ginger Vinaigrette 0.5 dl
  • komkommer 1.0 st
  • lente-uitjes 2.0 st

Opmaak

  • mint 2.0 takjes
  • koriander tak 5.0 takjes
  • geroosterde sesamzaadjes 1.0 g

De oorsprong van satésaus ligt in de Indische keuken. De saus werd door de Indische Nederlanders in Nederland geïntroduceerd evenals kroepoek, saté en nasi en bami goreng. Satésaus is vandaag de dag een van de populairste sauzen in Nederland. Zie hier ook andere lekkere recepten.

...

Bereiding

  1. Baguette

    Bak de stokbroodjes af in de oven.
    Doe de satésaus en het water in een pan en breng het geheel al roerend aan de kook.
    Verwarm de gehaktballetjes in de oven of in de satésaus.
    Blancheer de wortel julienne en maak deze aan met de vinaigrette.
    Snijd de komkommer in lange plakken en de lente ui in ringetjes.
  2. Opmaak

    Snijd de baguettes vanaf de bovenkant in.
    Verdeel de komkommer, gehaktballetjes en de wortelsalade.
    Maak de broodjes af met wat lente ui, mint, koriander en sesamzaadjes.
    Serveer met de satésaus.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu