Menu
Punten

Ingrediënten

+

Makreel bouillon

  • gerookte makreel graten 3.0 st
  • shiitake, gedroogde 5.0 stuks
  • kombu 1.0 st
  • water 2.0 l

Kippen bouillon

Ramen eieren

  • eieren 10.0 st
  • mirin 1.5 dl
  • soja saus 1.5 dl
  • dark aged soja saus 30.0 g

Char siu kip

  • kippendijvlees 1.5 kg
  • teentjes knoflook 4.0 st
  • five spices 15.0 g
  • honing 110.0 g
  • hoisinsaus 90.0 g
  • sojasaus 30.0 g
  • sesamolie 20.0 g

Portie Bouillon per persoon

Opmaak

  • instant udon noedels 850.0 g
  • shi i take 250.0 g
  • lente-uitjes 1.0 bos
  • jonge spinazie 100.0 g
  • winterwortel, geraspt 300.0 g
  • baby maïskolfjes 200.0 g
  • chili olie 200.0 g
  • nori 10.0 blad
  • cress, diverse soorten
  • togarashi, Japans kruidenmengsel
  • geroosterde sesamzaadjes

Future menu’s: praktisch en inspirerend, efficiënt en uitdagend.

...

Bereiding

  1. Makreel bouillon

    • Zet de gerookte visgraten op in koud water.
    • Voeg de paddenstoelen en kombu toe.Breng het geheel aan de kook en laat 45-60 minuten trekken.
    • Zeef de bouillon.
  2. Kippen bouillon

    • Rooster de kip vleugels, ui en de gember.
    • Doe alle ingrediënten in een grote pan en voeg het koude water toe.
    • Breng aan de kook en laat minstens 3-4 uur trekken.
    • Zeef de bouillon en reduceer tot 3-4 liter.
    • Voeg de kippenbouillonpoeder naar smaak toe.
  3. Ramen eieren

    • Breng water aan de kook en voeg de eieren toe zodra het water kookt. 
    • Kook ze gedurende 6 minuten, haal de eieren uit het water en leg ze in ijswater. 
    • Laat ze afkoelen en pel de eieren. 
    • Meng mirin en sojasaus in een kleine kom, voeg de eieren toe en laat ze minstens 3 uur marineren, maar bij voorkeur een nacht en bewaar ze in de koelkast. 
    • Breng ze op kamertemperatuur voor het serveren en halveer de eieren.
  4. Char siu kip

    • Meng alle ingrediënten in een kom en voeg de kip toe. 
    • Laat de kip een nacht marineren.
    • Leg de gemarineerde kip op een keukenpapier. 
    • Grill de kip en snijd ze in plakjes.
  5. Portie Bouillon per persoon

    • Meng beide hete bouillons volgens de verhouding en voeg de mayonaise toe.
    • Meng snel met een garde of pulseer met een staafmixer. 
    • Niet meer laten koken.

    • 300/350 ml kippenbouillon 
    • 50/75 ml makreelbouillon
    • 1 eetlepel Hellmann’s Real Mayonnaise
  6. Opmaak

    • Verdeel de bouillon gelijkmatig over de kommen en de noedels. 
    • Beleg de ramen met plakjes char siu kip, ramen-eieren, shiitake, gegrilde babymaïs, geraspte wortel, spinazieblaadjes en lente-uitjes. 
    • Besprenkel de ramen met knapperige chili-olie. 
    • Strooi wat sesamzaadjes en togarashi erover en plaats een nori-vel aan de zijkant van de kom. 
    • Voeg tot slot wat microgroenten toe.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu