Menu
Punten

Personen

+

Coquilles

  • coquilles 20.0 st
  • grof zeezout 75.0 g
  • suiker 50.0 g

Salade

  • Romaanse sla 1.0 st
  • witte asperges, gekookte 10.0 st
  • doperwten 150.0 g
  • komkommer 0.5 st
  • fleur de courgette 10.0 st

Saus

Opmaak

  • borage 1.0 bakje

Traditiegetrouw is deze opening van het aspergeseizoen op de tweede donderdag van april. De oogst loopt normaal tot 24 juni de feestdag van Sint-Jan, beschermheilige van de aspergetelers.

...

Bereiding

  1. Coquilles

    • Pekel de coquilles met het zout en de suiker gedurende 1,5 uur.
    • Spoel de coquilles af en stoom ze 2 minuten op 80°C, koel ze daarna direct in ijswater.
    • Halveer de coquilles.
  2. Salade

    • Was de sla en snijd ze in grove stukken, maak ze droog in de slacentrifuge.
    • Halveer de asperges in de lengte en snijd ze in drieën. 
    • Blancheer de doperwten in water met wat zout.
    • Scheur de courgettebloemen grof en snijd de komkommer in plakjes.
  3. Saus

    • Breng 1 dl water of aspergevocht aan de kook en voeg de geconcentreerde visbouillon en de wittewijnsaus toe.
    • Breng het geheel opnieuw aan de kook en breng op smaak met de citrus.
    • Roer vlak voor het doorgeven de viseitjes en de bieslook door de saus. 
  4. Opmaak

    • Verdeel de komkommer samen met de sla, asperges, coquilles, doperwten en de courgettebloemen over de borden.
    • Maak de salade à la minute af met de warme saus en garneer met wat borage.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu