Menu
Punten

Ingrediënten

+

Puree

  • Pastinaak 1.2 kg
  • uien 500.0 g
  • melk 2.0 l
  • water 1.0 l
  • grof zeezout
  • creme fraiche 1.0 dl
  • piment d’Espelette 1.0 Mespunt
  • zout
  • komijn
  • kaneel
  • olijfolie

Dit recept is het resultaat van een unieke samenwerking met chefs. De recepten zijn gebundeld onder de naam M.E.P. oftewel “Mise en Place”. Recepten door chefs voor chefs.

...

Bereiding

  1. Puree

    Maak de pastinaken schoon. Snijd de gepelde uien in vieren. Zet op met koud water, de melk en wat grof zeezout en kook ze samen vijftien tot twintig minuten. Giet de groenten af. Blender ze met wat kookvocht. Het resultaat is een smeuïge en smoothieachtige, zeer luchtige substantie waardoor de geuren goed vrijkomen. Als u de pastinaken liever in de groentemolen pureert neem dan bij voorkeur een puntzeef. Een grovere textuur is prima, maar de puree moet egaal zijn. Voeg naar smaak een deciliter crème fraîche of 150 gram boter toe en meng dit met een garde door de puree. Breng op smaak met een mespuntje piment d’Espelette en een klein beetje zout, komijn, kaneel en olijfolie.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu