Menu
Punten

Personen

+

Pasta

  • Pasta schelpen, Conchiglioni Rigati 20.0 st
  • zalmfilet 200.0 g
  • ijsblokjes 2.0 stuks
  • eiwit 30.0 g
  • zout en peper
  • room 1.5 dl

Saus

Groenten

  • groene asperges 10.0 st
  • witte asperges, gekookte 10.0 st
  • tuinbonen, gedopte 125.0 g
  • doperwten 125.0 g

Opmaak

  • zeekraal 50.0 g
  • Salad Peas 20.0 takjes
  • borage 1.0 bakje

Traditiegetrouw is deze opening van het aspergeseizoen op de tweede donderdag van april. De oogst loopt normaal tot 24 juni de feestdag van Sint-Jan, beschermheilige van de aspergetelers.

...

Bereiding

  1. Pasta

    • Kook de pastaschelpen al dente in water met wat zout en spoel ze daarna koud.
    • Draai de zalm samen met de ijsblokjes, eiwit, zout en peper glad in een cutter.
    • Voeg de room toe en draai deze kort mee op.
    • Wrijf de farce door een fijne zeef en doe deze in een spuitzak.
    • Vul de pastaschelpen met de zalmfarce en plaats ze op een beboterd ovenplaatje.
    • Stoom de pastaschelpen op 68°C gaar in de oven gedurende ca. 6 minuten.
    • Haal de schelpen uit de oven en brand ze kort met een
    • gasbrander.
  2. Saus

    • Breng 1 dl aspergevocht aan de kook en voeg de geconcentreerde visbouillon en de wittewijnsaus toe.
    • Breng het geheel opnieuw aan de kook en breng op smaak met de citrus.
    • Roer vlak voor het doorgeven de bieslookolie door de saus. 
  3. Groenten

    • Maak de groenten schoon en snijd ze in gewenste vorm.
    • Blancheer ze afzonderlijk van elkaar in water met wat zout. 
  4. Opmaak

    • Verdeel de pastaschelpen over de borden en schep de groenten eromheen.
    • Schep de saus erbij en maak het geheel af met wat zeekraal, salad pea en borage.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu