Menu
Punten

Ingrediënten

+

kroket

  • aardappel 2.0 kg
  • water 5.0 dl
  • boter 100.0 g
  • bloem 300.0 g
  • eieren 3.0 st
  • zout en peper
  • geschaafde mierikswortel 150.0 g
  • eiwit
  • panko

Dit recept is het resultaat van een unieke samenwerking met chefs. De recepten zijn gebundeld onder de naam M.E.P. oftewel “Mise en Place”. Recepten door chefs voor chefs.

...

Bereiding

  1. kroket

    Pof de aardappelen circa 40 minuten in de oven op 170ºC. Breng het water met de boter aan de kook. Voeg de bloem toe en laat garen. Spatel de eieren er een voor een door, zoals bij soezenbeslag.Pel de aardappelen, druk door een zeef, breng op smaak met zout, peper en mierikswortel. Spatel het aardappelmengsel door het eierenbeslag. Proef en kruid eventueel na. Doe over in een spuitzak.Spruit banen van de gewenste dikte. Vries één uur aan. Snijd in de gewenste lengte. Paneer tweemaal à l’anglaise met bloem, losgeklopt eiwit en panko.Frituur op 160 à 170ºC.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu