Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

kreeftenboter

  • muntblaadjes 6 st
  • chilipepers zonder zaad en in stukken gesneden 2 st
  • geraspte gember 10 g
  • geroosterde szechuanpeper 1 tl
  • reepjes citroenschil 3 st
  • basilicum 3 takjes
  • citroengras 2 st
  • boter 1 kg
  • tomatenpuree 1 el
  • olie
  • kreeftenkop 8 st
  1. kreeftenboter

    Hak de kreeftenkoppen in fijne stukken.
    Bak ze op een hoog vuur aan in olie. Voeg de tomatenpuree toe en verlaag het vuur.
    Voeg de boter toe en laat rustig bruin worden tot het schuim wegtrekt.
    Voeg alle overige ingrediënten toe.
    Laat 20 minuten van het vuur af infuseren. Passeer door een zeef.

    Serveertip
    Gebruik bijvoorbeeld als afwerking voor sauzen, als warme vinaigrette of om kreeften in te bakken.
+