Menu
Punten

Ingrediënten

+

Puree

  • olijfolie extra vierge 1.0 l
  • bonitoflakes 50.0 g
  • kombu 1.0 blad
  • aubergines 8.0 st
  • knoflook 3.0 teentjes
  • rozemarijn 2.0 takjes
  • tijm 4.0 takjes
  • olijfolie, gearomatiseerd 175.0 ml
  • Xantana (Texturas) 1.0 g
  • zout en peper

Dit recept is het resultaat van een unieke samenwerking met chefs. De recepten zijn gebundeld onder de naam M.E.P oftewel “Mise en Place”. Recepten door chefs voor chefs.

...

Bereiding

  1. Puree

    Trek voor de gearomatiseerde olie de olijfolie, bonitovlokken en kombublad vacuüm. Gaar 90 minuten au bain-marie op 85°C. Snijd voor de crème de aubergines met steel volledig door. Snijd aan de vleeskant drie inkepingen. Bak aan of gril kort. Steek knoflook in de inkepingen. Pak elke auberginehelft met wat tijm en rozemarijn in met aluminiumfolie. Gaar 90 minuten in de oven op 150°C. Haal het vruchtvlees uit de schil en mix met gearomatiseerde olijfolie en xantana glad in de thermoblender. Kruid met zout en peper.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu