Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Puree

  • olijfolie extra vierge 1 l
  • bonitoflakes 50 g
  • kombu 1 blad
  • aubergines 8 st
  • knoflook 3 teentjes
  • rozemarijn 2 takjes
  • tijm 4 takjes
  • olijfolie, gearomatiseerd 175 ml
  • Xantana (Texturas) 1 g
  • zout en peper
  1. Puree

    Trek voor de gearomatiseerde olie de olijfolie, bonitovlokken en kombublad vacuüm.
    Gaar 90 minuten au bain-marie op 85°C.
    Snijd voor de crème de aubergines met steel volledig door.
    Snijd aan de vleeskant drie inkepingen. Bak aan of gril kort.
    Steek knoflook in de inkepingen.
    Pak elke auberginehelft met wat tijm en rozemarijn in met aluminiumfolie.
    Gaar 90 minuten in de oven op 150°C.
    Haal het vruchtvlees uit de schil en mix met gearomatiseerde olijfolie en xantana glad in de thermoblender.
    Kruid met zout en peper.
+