Menu
Punten

Ingrediënten

+

Bereiding

  • Onbehandelde citrusvruchten, bv: citroenen, limoenen, mandarijnen, sinaasappels, clementines, enz.
  • zout

Dit recept is het resultaat van een unieke samenwerking met chefs. De recepten zijn gebundeld onder de naam M.E.P. oftewel “Mise en Place”. Recepten door chefs voor chefs.

...

Bereiding

  1. Bereiding

    Was de citrusvruchten.Snijd ze vanaf de bovenkant kruislings in, maar snijd ze net niet helemaal door.Srpeid de vier parten open en vul de vruchten af met fijn zeezout.Stapel de vruchten per soort in een brandschone glazen pot.Druk ze telkens goed aan tot de pot strak vol zit.Vul de volle pot aan met het sap van de vrucht die erin zit.Laat vier weken staan.Spoel de vruchten voor gebruik goed af.Verwerk alleen de schil in soepen, sauzen, stoofpotten, dressings en zelfs in bijzondere cakes.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu