Menu
Punten

Ingrediënten

+

Soep

  • zonnebloemolie 30.0 g
  • uien 100.0 g
  • bleekselderij 100.0 g
  • wortel 100.0 g
  • gember 20.0 g
  • ras el hanout 15.0 g
  • harissa 10.0 g
  • kurkuma 4.0 g
  • tomatenpuree 100.0 g
  • oranje linzen 80.0 g
  • gepelde gepureerde tomaten 600.0 g
  • water 1.4 l
  • kikkererwten uit blik, afgespoeld 200.0 g
  • korianderblad 15.0 g
  • citroensap 15.0 g

Garnituur

  • orzo 70.0 g
  • lamsschenkelvlees gekookt
  • lamsschenkelvlees gekookt 300.0 g

Opmaak

  • koriander tak 10.0 tak
  • Ghoa cress 0.5 bakje

Een goede soep kan op verschillende manieren gemaakt worden.Wij serveren drie recepten van deze soep elk met een andere basis. 

...

Bereiding

  1. Soep

    • Verwarm de olie.
    • Smoor de ui samen met de bleekselderij, wortel, knoflook, gember, ras el hanout, harissa en de kurkuma.
    • Voeg de tomatenpuree, linzen, tomatencoulis en het water toe.
    • Breng het geheel aan de kook en voeg groentebouillon toe.
    • Kook de soep voor tenminste 15 minuten tot de linzen gaar zijn.
    • Voeg de kikkererwten en de gehakte koriander toe en breng op smaak met het citroensap.
  2. Garnituur

    • Kook de orzo in water met wat zout beetgaar.
    • Pluk het lamsvlees en snijd het grof.
  3. Opmaak

    • Verdeel de orzo met het lamsvlees over de kommen en schep de soep erop
    • Garneer met de koriander en de cress.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu