Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

groentesoufflé

  • groentepuree 280 g
  • bechamelsaus (gemaakt van 70 g boter, 80 g bloem, 150 ml volle melk en 250 ml slagroom 35%) 500 g
  • eidooiers 5 st
  • verse Parmezaanse kaas 30 g
  • zout en peper
  • eiwitten 5 st
  • zout
  • boter
  • Parmezaanse kaas, gedroogd
  1. groentesoufflé

    Vermeng de goentepuree, bechamelsaus, eidooiers en verse Parmezaan. Breng op smaak met zout en peper. Sla de eiwitten met een snufje zout luchtig. Meng voorzichtig door de massa. Vet kleine espressokopjes in met boter en bestrooi met gedroogde Parmezaan. Vul de kopjes tot twee derde met het beslag. Zet ze in een grote ovenslee met één liter warm water. Bak 15 minuten au bain-marie af in de oven op 150ºC. Verlaag de temperatuur naar 110ºC. Bak nog 10 minuten. Haal de soufflés na 10 minuten rusten voorzichtig uit de kopjes. Regenereer ze in de oven.