Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

shiitake

  • shiitake 1 kg
  • olijfolie
  • witte sojasaus 40 ml
  • zwarte peper
  • kaffir limoenblaadjes (liefst vers) 6 st
  • citroengras 0.5 st
  • muntblaadjes 6 st
  • geraspte gember 5 g
  • olijfolie extra vierge 20 ml
  • limoen zestes 1 st
  1. shiitake

    Snijd de sporen uit de shiitake, bak de afsnijdsels in olijfolie krokant. Voeg sojasaus, zwarte peper, limoenblaadjes, citroengras, munt en gember toe. Laat rustig pruttelen. Passeer en voeg de olijfolie toe. Bak de hoedjes van de shiitake in hete olijfolie en blus af met de saus. Laat afkoelen, voeg de limoenzest toe. Vacumeer driemaal in een potje. Serveertip: Ideaal bij oosterse visbereidingen of koude zalm.