Menu
Punten

Ingrediënten

+

shiitake

  • shiitake 1.0 kg
  • olijfolie
  • witte sojasaus 40.0 ml
  • zwarte peper
  • kaffir limoenblaadjes (liefst vers) 6.0 st
  • citroengras 0.5 st
  • muntblaadjes 6.0 st
  • geraspte gember 5.0 g
  • olijfolie extra vierge 20.0 ml
  • limoen zestes 1.0 st

Dit recept is het resultaat van een unieke samenwerking met chefs. De recepten zijn gebundeld onder de naam M.E.P. oftewel “Mise en Place”. Recepten door chefs voor chefs.

...

Bereiding

  1. shiitake

    Snijd de sporen uit de shiitake, bak de afsnijdsels in olijfolie krokant. Voeg sojasaus, zwarte peper, limoenblaadjes, citroengras, munt en gember toe.Laat rustig pruttelen. Passeer en voeg de olijfolie toe.Bak de hoedjes van de shiitake in hete olijfolie en blus af met de saus. Laat afkoelen, voeg de limoenzest toe. Vacumeer driemaal in een potje.Serveertip:Ideaal bij oosterse visbereidingen of koude zalm.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu