Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Bietjes

  • ciogga bietjes 2 st
  • suiker, fijn 100 g
  • kruidnagel 1 st
  • steranijs 1 st
  • Spaanse peper 1 st
  • Gepureerde rode biet 1 dl
  • speculaaskruiden 1 g
  1. Bietjes

    Schil de rauwe bieten en snijd in plakken van een halve centimeter dik. Snijd de middelste plakken bij op hetzelfde formaat als de buitenste plakken. Maak puree van de afsnijdsels. Maak karamel zonder water te gebruiken. Blus de karamel af met water. Voeg alle kruiden en de bietenpuree van de afsnijdsels toe. Laat de karamel vijf minuten koken. Voeg de bieten toe. Dek de vloeistof direct af met bakpapier. Laat op een heel zacht vuur doorkoken. Haal de bieten uit de vloeistof.
+