Menu
Punten

Personen

+

Asperges

  • groene asperges 30.0 st
  • witte asperges, gekookte 10.0 st
  • olijfolie
  • zout en peper

Romesco saus

Kaassaus

Opmaak

  • daslook blaadjes 10.0 st
  • oude schapenkaas 50.0 g
  • Geroosterde Amandelen 50.0 g

Traditiegetrouw is deze opening van het aspergeseizoen op de tweede donderdag van april. De oogst loopt normaal tot 24 juni de feestdag van Sint-Jan, beschermheilige van de aspergetelers.

...

Bereiding

  1. Asperges

    • Blancheer de groene asperges kort in water met wat zout.
    • Snijd de groene en de witte asperges in stukken.
    • Bestrijk ze met wat olie, grill ze en kruid ze met wat zout en peper.
  2. Romesco saus

    • Pureer alle ingrediënten tezamen in de blender.
  3. Kaassaus

    • Verwarm de kaassaus samen met de geraspte manchego kaas en de room.
  4. Opmaak

    • Verdeel de twee sauzen samen op het bord en strijk ze rond uit.
    • Verdeel de gegrilde asperges samen met de daslook op de sausspiegel.
    • Maak de asperges af met wat geraspte manchego en geroosterde amandelen.
    • Serveer eventueel met wat krokante artisjokkenchips. 
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu